Search in Huibslog
About myself

HUIB
Riethof, Brussels

Huib.jpg...more
...meer
...en savoir plus
...mehr

View Huib Riethof's profile on LinkedIn
PUB
Latest Comments
My Social Pages

Journal RSS Menu

 
Email Subscription (free)
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Powered by Squarespace
« Wertheim: Modern-Day Racism. A Mixture that Calls for Some Clarification [EN] | Main | "Evil" (dixit Fox News) Saudi co-sponsor of "WTC Mosque", is big shareholder of ... Fox News! [EN] »
Wednesday
Aug252010

Amerikaanse Wilders-vrienden schieten in eigen voet! [NL]

Ach en wee. Wat erg! Moslims willen een "triomf"-moskee bouwen op de plek van "hun" misdaad-van-de-eeuw: Ground Zero in New York City.

De kwaadaardige hypocrisie van de haatzaaiers werd dezer dagen geïllustreerd door de ontdekking, dat de Saudische mede-financier van het Cordoba-project, die door Fox werd gebanvloekt wegens zijn "terroristengeld", tevens een van de belangrijkste aandeelhouders is van het Murdoch-concern waartoe Fox News behoort!

Still uit Stewart's uitzending. Fox News genereert shareholder value voor de saudiër, die het weer investeert in het Cordoba centrum..."Wie "as a nation" het Cordoba-centrum wil boykotten wegens het Saudische geld, moet ook "Fox News" boycotten!", constateert de Amerikaanse tv-persoonlijkheid Jon Stewart in een hilarische uitzending, die verderop in dit stuk te bekijken valt.

Je moet niet de illusie krijgen, dat de internationale haatzaaiers van deze gaffe onder de indruk zullen komen. Het wantrouwen is gezaaid en het is weer eens de schuld van de "linkse media".

Geert Wilders was er natuurlijk als de kippen bij, om deze nieuwe brutale move van het oprukkend kalifaat een halt toe te gaan roepen, op 11 september in New York op een demonstratie van heel ultra-rechts Amerika onder leiding van de fascistische actiegroep SIOA (Stop Islamization Of America).

De usual suspects (Pamela Geller, David Spencer, Jon Bolton, Sarah Palin en de Tea-Party mensen) hebben zich ditmaal verenigd in een golf van hypocriete verontwaardiging, die voluit wordt ondersteund door het populaire TV-kanaal Fox News.

Het was wel een beetje lastig, om het vredelievende initiatief van een indertijd door de Bush-regering in de watten gelegde en uitgesproken anti-Al Qaeda imam (Rauf), die al tientallen jaren in Lower Manhattan een istamitisch centrum beheert, zodanig te demoniseren, dat het lijkt op de ombouw van de Aya Sophia tot moskee (1453) of, als je het cultuurrelativistisch wilt zien, de ombouw van de Alhambra-moskee tot een RK kerk (ook 15e eeuw).

De New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg en president Obama bewijzen, door hun kalmerende woorden, nogmaals dat ze of zelf moslim zijn, of minstens behoren tot de linkse wereldsamenzwering die met de Moslimbroederschap heeft afgesproken om overal de Sharia in te voeren. Zeggen of suggereren Wilders en zijn foute vrienden.

Maar als je totalitaire bijgeloof voorschrijft, dat de Islam "evil" is, dan moeten de feiten zich daraan maar aanpassen.

Echt een gezelschap waarbij Geert thuishoort.

Het arsenaal van verdachtmakingen en bangmakerij bestaat uit uit hun verband gerukte uitspraken van de imam, exploitatie van het verdriet van de familieleden van de slachtoffers (onder wie overigens ongeveer 200 moslims, waarvan er meerdere behoorden tot de vaste bezoekers van imam Rauf's centrum) en ... het summum van bewijs: Een deel van het geld voor het Cordoba-centrum komt uit Saudi-Arabië!

Fox News maakte daar veel werk van. Wie "terroristengeld" aanneemt, moet geboykot worden. De Saudische prins Alwaleed bin Talal beheert een koninklijk S-Arabisch investeringsfonds dat niets met de verspreiding van het Wahhabisme van doen heeft. Het fonds neemt deel in het kapitaal van Citibank en van de investeringsvehikels van de familie Bush. En is dus ook deels eigenaar van Fox News.

De Amerikaanse super-blogger prof. Juan Cole (Michigan University) is al sinds 2002 mijn onuitputtelijke bron van kennis over het Midden-Oosten en van de Amerikaanse buitenlandse (en soms binnanlandse-) politiek. In "Informed Comment" verwees hij naar Jon Stewart's uitzending. Daarbij antwoordde hij op de door Stewart gestelde vraag aan mock-"media-deskundigen" of de gaffe nu "evil" dan wel "stupid" mocht heten: "I vote for both." En zo is het.

The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
The Parent Company Trap
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party

Kijk en geniet.

Het zijn dergelijke uitzendingen, die zouden verdwijnen als de PVV zijn zin krijgt en de onafhankelijke publieke zenders worden gekortwiekt.

En beschuldig me niet van anti-amerikanisme. Want de uitzending kon tot stand komen, omdat de VS normale regels hebben voor openbaarheid van financiën. In Holland is dat anders. Wilders kan niet op verdachte financiering worden betrapt, omdat hij z'n inkomsten geheim mag houden.

Hoe zou het zijn, als we op 11 september in New York een informatie- bijeenkomst zouden organiseren over de "anti-Islam" hero Wilders? Vrijheid van meningsuiting bestaat nog steeds.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (2)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.