Search in Huibslog
About myself

HUIB
Riethof, Brussels

Huib.jpg...more
...meer
...en savoir plus
...mehr

View Huib Riethof's profile on LinkedIn
PUB
Latest Comments
My Social Pages

Powered by Squarespace
Journal RSS Menu

 
Email Subscription (free)
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

« Wilders in Rome (2): Crumbling foundations of supremacist mythology [EN] | Main | Wilders' 10 Walgelijkste (3): Tientallen miljoenen moslims verwijderen uit Europa [NL] »
Sunday
Mar272011

Wilders' 10 Walgelijkste: 6. De "Wortels", dus een Guantanamo in Holland...

Wilders' Walgelijkste (6)

Krapuul signaleerde  als eerste en als enige, dat in het PVV-program voor de kamerverkiezingen wordt opgeroepen tot discriminatie van iedereen die per ongeluk geboren is (of ouders heeft) in een land dat door de PVV wordt beschouwd als besmet door de Islam, of niet-westers.

Daarvoor wordt het begrip “wortels” ingevoerd. Als je de verkeerde “wortels” hebt, dan zou een vernieuwd artikel in de Nederlandse Grondwet aan jou de volledige burgerrechten moeten ontzeggen. Immers, je vertegenwoordigt het gevaar dat je een moslim bent. En moslims zouden best wel eens terroristen kunnen blijken. Vandaar.

De PVV-redenering slaat echter niet alleen op moslims. Zelfs als je christen bent, ben je verdacht. Syrische orthodoxen, Palestijnse christenen, Libanese maronieten – ze komen van een aarde die door Mohammed is besmet. Dus de PVV moet niets van je weten. Je wortels komen van een besmette bodem. Dus moet in het Nederland dat Wilders voor ogen staat, genoegen nemen met een apartheidsstatus. Versterkte monitoring. Verdenking van on-nederlandse culturele opvattingen.

Die “wortels” verraden een primitieve denkwijze. Het is alsof de aarde bepaalt of, en, zo ja, hoe je denkt. Wilders denkt dat de aarde, waarop jij of je ouders geboren zijn, bepaalt wat en hoe je denkt. Dat heeft natuurlijk niets meer met “Verlichting” te maken. Het is een botte “bloed-en-bodem” theorie.

Het “wortels”-artikel in het PVV-program verraadt datgene wat Wilders en zijn naaste medewerkers denken. Namelijk, dat er een minderwaardig ras bestaat, waartoe iedereen behoort, die niet geboren is onder omstandigheden die Wilders goedkeurt.

Update van 2 maart 2011:

En nu even serieus over die wortels.
Wilders houdt nog steeds vol, dat hij niets tegen moslims, maar alles tegen de Islam heeft.
Dat is handig, want daarmee maakt hij het moeilijker, om hem van discriminatie jegens personen te beschuldigen. Pim Fortuyn deed rond 2000 als eerste iets dergelijks, toen hij de “achterlijke cultuur” van de moslims ging aanvallen, in plaats van henzelf of hun godsdienst.

Wilders viel deze week wel even uit zijn rol, toen hij in Spits en De Telegraaf meldde, dat de PVV een dam opwierp tegen “Arabieren” die vluchten uit Noord-Afrika. Niet de islam, dus, deze keer, maar “Arabieren”. (Ik zet dat tussen aanhalingstekens, want Arabisch – of een dialict daarvan, is wel de officiële taal in die landen, maar de bewoners zijn geen “Arabieren”. het zijn afstammelingen van Vandalen, Berbers, Hebreeërs, Phoeniciërs en wat er verder nog langsgekomen is gedurende dertig eeuwen.)

Enfin, de aap kwam dus nogal prominent uit de mouw bij Wilders. Namelijk dat hij niets van mensen uit “moslim-landen” moet hebben. De Islam wordt er met de haren bijgesleept. Je kunt het vergelijken met de hype over de Wijzen van Zion, nu meer dan een eeuw geleden.

Welbeschouwd, is het een ‘Blut-Und-Boden”theorie

Het wortel-verhaal in het PVV-program, is een poging om een schijn van fundament te geven aan iets wat in werkelijkheid een primitief vooroordeel is.
Het lijkt als twee druppels water op de Blut-Und-Boden hysterie van de Nazis.

Immers, wat heeft de geboorteplek van iemand (of diens ouders en grootouders) nou te maken met diens veronderstelde onvermogen, om zich aan “onze” cultuur aan te passen?
Als je doordenkt is dit de gedachte erachter: “De grond, de aarde van deze landen is voor eeuwig vervloekt, besmet met de “misdadige ideologie” die Islam heet.”
De referentie aan de aarde zit ook in het gebruik van de term “wortels”.

Mensen zullen meestal wel veel van hun herkomstland houden. Maar mensen zijn geen planten. Ze hebben geen fysieke “wortels”.
En zo komt het, dat Wilders en zijn stichtingspersoneel van de PVV IEDEREEN, ja, ook de niet- of anders-moslims, uit een “niet-westers” land, APART willen zetten per Grondwetsartikel.
Ze moeten op simpele verdenking “administratief” vastgezet kunnen worden in een Nederlands Guantanamo. net zo als de Palestijnen in Israel en de door Israel bezette gebieden.
Ik verzin dat niet. ga maar kijken op de PVV-site:
http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=6/t_blank
(Met dank aan Zwembaddezeeman)

Het zal Martin Bosma wel geweest zijn, die die walgelijke wortel-theorie bedacht heeft, want Wilders zelf hoor je er nooit over. Behalve die ene keer, toen hij in een tv-discussie volhield, dat Iraakse christenen niet zouden moeten worden toegelaten tot Nederland, omdat ze uit een moslimland komen, maar Amerikaanse moslims wel.
Ik verbaas me er nog elke dag over, dat fatsoenlijk en wetenschappelijk Nederland niet veel harder aan de kaak stelt, wat een verderfelijke en oer-primitieve theorie er wordt aangehangen door de gedogende partner van de landsregering. :cry:

En ook  zouden de gedoogpartners (VVD en CDA) van Wilders’ PVV duidelijk moeten uitspreken dat ze de “wortels” theorie van de PVV verwerpen. Maar daarop kun je wachten tot je een ons weegt. Het gaat net zo lekker voor de VVD en het CDA. Het is niet eerlijk om het feestje te verstoren. Waar zijn de servetten om de afgelikte vingers af te drogen?

Eerder verschenen:

In willekeurige volgorde komen nog aan bod:

  • Justitie onderwerpen aan de waan van de dag
  • De Tuigdorpen
  • Duitsland
  • … en wat U als lezer nog suggereert…

Hierbij is iedereen dus hartelijk uitgenodigd om suggesties in te zenden. Het zou me niets verbazen, als we méér dan 10 walgelijkste uitspraken vinden. Dat is geen enkel probleem, verzeker ik u.

Serietitels zijn geduldig. We passen het gewoon aan. Enjoy!

Dit artikel verscheen eerder op Krapuul.nlPrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend