Nagekomen Bericht: Wilders pleitte in Florida voor Neurenberger Wetten [NL]
02-01-2010
Huib in 2010, DLL, Europe, Florida, GOP, Geert Wilders, Hate Mongering, Islam, Netherlands, Neurenberg Race Laws, Torture, USA, Wilders, [NL]

Je kunt het in je eentje haast niet bijhouden.

Het spook van de haatzaaierij en de oproepen tot ethnische schoonmaak waarde heel het jaar 2009 door de wereld. Gelukkig zijn er steeds meer blogs, die deze ontwikkelingen hinderlijk volgen.

Dietmar Naeher's POLITBLOGGER doet dat in Duitsland (target: de hypocriete haatblog "Politically Incorrect", PI). Zojuist ontdekte ik in Nederland Krapuul, een blog die sinds 12 juni 2009 Wilders en diens Gefolgschaft in het vizier neemt. Het is vaak een feest om Loonwatch.com uit de USA te lezen. Deze laatste blog onderhoudt zich, vaak hilarisch, met een hele serie personen: Robert Spencer, Pamela Geller (beide US, Washington Times, uitgegeven door de Moon secte), Bat Ye'or (UK), Brigitte Gabriel (DE-US), Daniel Pipes (US/Israël), Walid Shoebat (US, geheimzinnige ex-moslim), Wafa Sultan (US, Libanon) en, jawel, Geert Wilders!

Geplukt uit het jaaroverzicht van Loonwatch: Geert Wilders op 25 april 2009 in Florida te gast bij ultrarechtse Republikeinen. Familiefoto:

Bostom, Geert, Spencer en Geller(Zie voor beschrijvingen van Spencer en Geller: Loonwatch.com. Bostom kwamen we in juni 2007 tegen bij de Pepperdine Conference in Californië, een vroegere poging om Amerikaanse en Europese haatzaaiers op één lijn te krijgen. De hele Pepperdine-serie: hier).

Het Wilders-optreden tijdens de conferentie bleef in Amerika niet onopgemerkt. Filmpje (Loonwatch.com, 27.04.09) spreekt voor zich:

Wilders is hier, voor een publiek dat $150,- per persoon neertelde, explicieter dan in zijn door ons al opgemerkte rede voor een synagoge in Florida tijdens dezelfde reis, compleet met keppeltje:

 

Wilders: De Islam is geen godsdienst, maar een gewelddadige "ideologie". Mohammed was een legerleider, een stamhoofd en riep op tot genocide op niet-moslims. (Wat deed aartsvader Abraham eigenlijk anders?) Anders dan bij andere ("echte") godsdiensten, is de Koran letterlijk Gods Woord en kan dus niet veranderd worden. (Tussen haakjes: Wilders' vrienden van de theocratische SGP geloven ook nog echt dat de Slang gesproken heeft in het Paradijs).

Untermenschen

Maar de crux ligt hier: Moslims hebben geen godsdienst, maar een gewelddadige ideologie. Het zijn geen gewone mensen, maar een soort ondermensen, die wel op ons lijken, maar dat is juist het gemene. Ze kunnen elk ogenblik gewelddadig worden. Daarom kan Wilders volhouden, dat hij voor freedom of speech is, maar alleen voor mensen die toevallig in "het Westen" geboren zijn.

Dat is echter bewijsbaar een illusie: De "judeo-christelijke cultuur" bracht in de afgelopen eeuw nog het fascisme voort, het stalinisme, het Mccarthyisme, en, nog maar pas geleden, de onmenselijke folteringen in Abu Ghraib en Guantanamo. Enige bescheidenheid zou ons wel sieren. Of hebben de "westerse" misdaden ineens niets te maken met "onze" cultuur?

Neurenberg, 1937

Persoonlijk ben ik van mening, dat bij voorbeeld het Nazisme in die zin werd beinvloed door de principes van naastenliefde, grond- en mensenrechten, die zijn verankerd in democratische staten, dat het bij het opstellen van de Neurenberger Rassenwetten (1937) behoefte had aan een formeel omweggetje: Ja, Duitsland was voor gelijkheid en mensenrechten, behalve voor "ondermensen", zoals Joden, Zigeuners en Slaven. Die drie laatstgenoemden moesten weg, mochten niet met Ariërs trouwen, niet met het openbaar vervoer mee, enz.

En wat is het verschil met Wilders? Ook hij bewijst lippendienst aan mensenrechten, democratie en vrijheid van meningsuiting. Alleen: Voor mensen, niet voor ondermensen, die ongeneselijk zijn beïnvloed door "een misdadige ideologie". Nu in zijn ogen iedere Moslim ontmenselijkt is, staan de rassenwetten voor de deur. Geen Moslims meer in het openbaar vervoer. Speciale "dhimmi" (pardon: "kopvodden"-) belasting. Deportatie van "miljoenen" moslims uit Europa (Wilders in Kopenhagen, juni 2009).

Het zijn de "goedmensen" die het best de waarden van de Europese culturen vertegenwoordigen. Niet de haatzaaiers.

En natuurlijk zijn "goedmensen" zoals ik, schuldig aan een soort "rassenschande". We heulen met de vijand. We hebben Theo van Gogh vermoord... (Wilders, september 2009 aan het adres van D'66 en de PvdA.) In de Weimar-Republiek lieten helaas veel oorspronkelijke "goedmensen" zich intimideren. Voor en na januari 1933. Ze gingen Joden vermijden, verontschuldigden zich voor hun slechte vriendenkring, enz.

Daarvan kan, nee: MOET, nu geleerd worden. Onderdruk het vergif dat racisme heet maar zich niet zo wil noemen. Met alle legale middelen.

Voor het te laat is.

Article originally appeared on HUIBSLOG (http://huibslog.huibs.net/).
See website for complete article licensing information.